شهرستان زرند با جمعیتی بالغ بر120 هزار نفر واقع در شمال شرقی استان کرمان، بهره مند از منابع غني ذغال سنگ و ديگر کاني هاي غيرفلزي است. محوريت فعاليت هاي صنعتي و توسعه اي اين منطقه بر پايه بکارگيري و فرآوري منابع معدني ناحيه مي باشد. همچنين صنايع بزرگي چون کارخانه ذغالشويي، توليد کک و قطران، واگن سازي، صنايع تبديلي (کشاورزي، سلولزي) و راه اندازي صنعت فولاد در آینده ای نزدیک، شرایط بسیار مطلوبی را برای رشد و توسعه واحدهای تخصصی فراهم کرده است. وجود زمين هاي گسترده کشت پسته و زيتون در اين منطقه عامل مهمي براي سرمايه گذاري و انجام فعالیت های پژوهشی در این زمینه می باشد.

دانشگاه آزاد اسلامي واحد زرند به عنوان اولين ، بزرگترين و مجهزترين مرکز آموزش عالي شهرستان زرند، در زميني به مساحت 50 هکتار، داراي 26000 مترمربع فضاي اداري، آموزشي و 14000 متر مربع فضاي سبز می باشد.

مرکز رشد فناوری شهرستان زرند پس از انعقاد تفاهم نامه شماره 504 مورخ 15/10/87 بین پارک علم و فناوري استان کرمان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند و اخذ مجوز شماره 570-103 مورخ 19/3/88 از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري فعاليت خود را آغاز کرده است.

اهداف و زمینه های تخصصی فعالیت

مرکز رشد فناوری شهرستان زرند با هدف بسترسازی برای فعالیت متخصصین و دانش پژوهان در زمینه های معدن، صنعت و کشاورزی و ايجاد کسب و کارهای دانش بنیان، فعالیت خود را آغاز و با جدیت دنبال می کند.

ساختمان مرکز رشد فناوری شهرستان زرند به وسعت 550 مترمربع در محوطه دانشگاه واقع شده است. در این ساختمان در فاز اول امکان استقرار 10 واحد فناور وجود دارد.

مشخصات کلی ساختمان:

- اختصاص واحدهاي مجزا به صورت پارتیشن

- واقع شدن در محوطه دانشگاه

- برخورداری از امکانات آزمایشگاهی، کارگاهی و کتابخانه ای دانشگاه 

- دسترسی به اینترنت پرسرعت (ADSL)

امکانات و آزمایشگاه های تخصصی

1. آزمایشگاه

   - زمین شناسی

   - کانی شناسی

   - دیرینه شناسی

   - فتوژئولوژی

2. کارگاه روانشناسی

3. کتابخانه با بیش از 33 هزار جلد کتاب

4. مرکز اینترنت