رئیس پارک علم وفناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته (هایتک) کرمان از ساخت نخستین مزرعه GPU (جیپییو فارم) استان کرمان در شهرک فناوری این پارک با اعتبار 1000 میلیارد ریال خبر داد.
دکتر محمدرضا سپهوند با اعلام این خبر افزود: در نشست مشترک پارک های علم و فناوری هایتک و کرمان، نظام صنفی رایانه ای، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان به پیشنهاد آقای شهباز حسنپور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی مصوب شد با افزایش 1000 میلیارد ریال به سهام دانشگاه های استان در صندوق پژوهش و فناوری استان از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان هزینه راه اندازی مزرعه GPU تامین گردد.
وی افزود: این مبلغ از سوی صندوق پژوهش و فناوری به سازمان نظام صنفی رایانه ای استان کرمان و شرکت های معرفی کننده به صورت تسهیلات پرداخت تا ساخت ابنیه، تامین و نصب تجهیزات و راه اندازی مزرعه در فضایی به مساحت تقریبی یک هزار مترمربع انجام شود.
دکتر سپهوند با تشکر از آقای حسن پور افزود: این مزرعه زیرساخت سختافزاری لازم برای انجام محاسبات سنگین و اجرای الگوریتمهای پیچیده هوش مصنوعی را فراهم میکند.
همچنین در این نشست عضویت نظام صنفی رایانه ای در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان به تصویب اعضا رسید.
تشکیل تیمی متشکل از روسای پارک علم و فناوری هایتک و کرمان، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان، رئیس نظام صنفی رایانه ای استان و سه شرکت از سوی این سازمان با هدف مشاوره های راهبردی در حوزه هوش مصنوعی در استان نیز از دیگر مصوبات این نشست بود.
شایان ذکر این پارک های علم و فناوری هایتک و کرمان، نظام صنفی رایانه ای، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان با شهبازحسن پور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درسازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان شامگاه یکشنبه از ساعت 8:30 آغاز و یک بامداد دوشنبه برگزار شد.
مزرعه سکوهای داده پردازشگر گرافیکی یا همان جیپییو فارم، میتواند به سرعت رندرینگ، شبکههای عصبی، پردازش تصویری و بیگ دیتا و بسیاری از محاسبات علمی هوش مصنوعی کمک کند. این تکنولوژی در دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، شرکتها، شتابدهندهها و استارتآپهای مرتبط نقش اساسی ایفا میکند. استفاده از جیپییو فارمها میتواند باعث افزایش سرعت انجام محاسبات پیچیده و پردازش دادههای بزرگ شود.