چاپ        ارسال به دوست

به همت محققان پارک علم و فناوری کرمان صورت گرفت؛

ابتکار نخبه کرمانی، نیاز صنایع مس به واردات را کاهش داد/ بهینه سازی انتقال مواد در صنایع با کاهش ۵۰ درصدی هزینه ها

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری کرمان،محمدرضا غفاری مدیر عامل شرکت یدک جویان کوشا در ارتباط با ساخت سیستم انتقال مواد نیوماتیکی  گفت: سیستم انتقال مواد نیوماتیک سیستمی است که مواد پودری و بالک (موادی که اندازه آن کمتر از کودهای شیمیایی و کمتر از ۵ میلی متر نباشد) را با استفاده از هوا به فواصل دور منتقل می کند.

 

مدیر عامل شرکت یدک جویان افزود: علت بیان کردن  واژه نوآوری برای این سیستم این است که هوا پس از ورود به مخزن از مواد جداسازی می شود، اگر شما یک جاروبرقی را در نظر بگیرید خواهید دید که با مکش هوا زباله ها را جمع آوری می کند.

وی توضیح داد: در این سیستم عکس عمل جاروبرقی رخ می دهد، بدین معنی که با استفاده از جریان هوا مواد به مکانی دیگر منتقل می شوند.

غفاری ابراز کرد: در این سیستم به دلیل سنگینی مواد و ظرفیت تناژ دستگاه، از فشار بالای هوا استفاده می شود، در این روش ابتدا مواد در یک محفظه محبوس شده سپس با استفاده از هوا فشار داخل محفظه بالا رفته و شیر خروج باز می شود.

مدیر عامل شرکت یدک جویان تاکید کرد: این دستگاه قابلیت جداسازی مواد از هوا را در درون محفظه دارد از این رو نیاز به دستگاه دیگری برای جداسازی ندارد.

وی تاکید کرد: سیستم انتقال مواد نیوماتیکی قبلا توسط شرکت های اروپایی، چینی و آمریکایی ساخته و به کشور وارد می شد، اما با توجه به تحریم ها و بالارفتن قیمت دلار امکان خرید و تامین قطعات یدکی و پشتیبانی برای شرکت های داخلی محدود شد.

غفاری با اشاره به نقطه ضعف های نمونه های خارجی افزود: محصول وارداتی قابلیت دوزینگ یا کنترل تناژ نداشت و از قیمت نهایی بسیار بالایی برخوردار بود.

مدیر عامل شرکت یدک جویان ادامه داد: در نمونه خارجی این محصول به دلیل اینکه تناژ تعریف شده برای آن وجود نداشت همه مواد با وزن های متعدد را خارج می کرد و تنها هدف آن خالی ماندن سیستم بود در حالیکه در نمونه داخلی میزان تناژ مشخص است و سیستم بر اساس تنظیم انجام شده مواد را خارج می کند.

 

وی بیان کرد: تیم تحقیق و توسعه شرکت متشکل از نخبگان بومی با تخصص های مکانیک، الکترونیک و مهندسی شیمی همزمان با نیاز سنجی بازار صنایع هدف، طراحی، بومی سازی و بهینه سازی را آغاز کرده و پس از یکسال تلاش، آزمون و خطا توانستیم برای اولین بار یکی از این سیستم ها را بسازیم، این پروژه هم اکنون در صنایع مس اجرایی شده و به سوددهی رسیده است.

غفاری یادآور شد: در ابتدا تحقیقات مربوط به این طرح انجام شد سپس با قانع کردن کارفرما و ذکر توضیحاتی مبنی بر به صرفه بودن استفاده از این دستگاه موفق به تنظیم قرارداد و نصب آن در صنایع مس استان شدیم.

مدیر عامل شرکت یدک جویان ضمن بیان شاخصه های مهم این سیستم ادامه داد: محصول تولید شده در شرکت یدک جویان قادر است مواد پودری با محتوای رطوبتی را به فواصل دور انتقال دهد، قیمت تمام شده آن نصف قیمت نمونه خارجی است و کلیه قطعات در این شرکت تولید می شود.

وی بیان کرد: این سیستم در صنایع معدنی به ویژه فولاد کاربرد دارد اما تیم تحقیق و توسعه شرکت یدک جویان کوشا علاوه بر بومی سازی موفق به بهینه سازی و ارتقاء سیستم شد، شاخصه دوزینگ و یا کنترل تناژ از مهمترین شاخص های بهینه سازی این محصول است.

 

غفاری خاطرنشان کرد: این سیستم در صنایع معدنی که انتقال مواد آنها با مشکل مواجه است قابلیت جایگزینی و رفع مشکلات را دارد.

مدیر عامل شرکت یدک جویان در پایان گفت: جوانان باید باور داشته باشند که نتیجه هر عملی هر چه قدر که طول بکشد بالاخره محقق می شود، تیم ما برای راه اندازی و تاسیس این سیستم تلاش های فراوانی انجام داد و هرگز نا امید نشدیم، آشکار شدن مشکلات نه تنها از اراده ما کم نکرد بلکه سبب قوی شدن و مصمم تر شدن ما شد.


١٣:٤٢ - سه شنبه ٢٩ بهمن ١٣٩٨    /    عدد : ٢٠٢٩    /    تعداد نمایش : ١٨٥٢