چاپ        ارسال به دوست

گفتگوی خواندنی و اختصاصی با فناور برتر پارک علم و فناوری استان کرمان در حوزه مکانیک

تولید شیرآسانسور هیدرولیک هوشمند /به دلیل مشکلات حتی قصد مهاجرت به کشور دیگرداشتم

 

یکی از صنایع مورد نیاز و مهم هر کشور، صنعت قطعه سازی می باشد. و راه اندازی این صنعت محقق نمی شود جزء بادانش بومی متخصصان آن کشور. کشور ما هم از این نیاز مستثنی نیست علی الخصوص رهبر معظم انقلاب، از متخصصان، اساتید،  دانشجویان، خواستند برای فعال کردن صنایع مختلف در کشور به دلیل کم کردن وابستگی کشور به دیگر کشورها با استفاده از دانش خود، صنایع مورد نیاز کشور را راه اندازی کنند، تا با ایجاد شغل در کشور به اقتصاد کشور کمک کند و هم از وابستگی اقتصاد به صنعت نفت که همه ساله دردسرهای زیادی در حوزه بودجه برای کشور ایجاد میکند کم کند.

 در شرایطی که، یکی از قطعات مهم صنعت آسانسور سازی از شرکتی در آلمان وارد کشور می شد به دلیل مشکلات ارزی و قیمتی وارد کشور نشد و این صنعت را با مشکل روبرو کرد، اما جوان 30ساله کرمانی با دانش و تخصص خود توانست این شیر را به  صورت هوشمند طراحی و روانه بازار نماید و جایگزین محصول آلمانی کند.

 ایمان آصف جوان 30ساله اهل کرمانی، که تحصیلات آکادمیک در مقطع کارشناسی ارشد رشته مکانترونیک دارد  روز پنجشنبه در محل کارگاه خود در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار ما درباره ی تولید این محصول و موضوعات پیرامون آن پرداخت.

بعد از فارغ التحصیلی کجا مشغول به کار شدید؟

بعد از فراغت از تحصیلی، سال 94 با کمک همسرم شرکتی را تحت عنوان آصف صنعت کیهان تاسیس کردم. در ابتدا حیطه فعالیت شرکت، کالیبراسیون کنتورهای گاز خانگی بود که به عنوان  دومین  شرکت تخصصی کالیبراسیون کنتورگاز در استان در حال فعالیت بود. کالیبراسیون کنتور، یعنی کنتورهای گاز یا هر ابزاردقیق دیگری پس از مدتی استفاده نیازمند تنظیم مجدد هستند تا از بروز خطا و ضرر برای شرکت ارائه دهنده و مصرف کننده جلوگیری کند. برای انجام این کار نیاز به دستگاه های تخصصی  این زمینه بود و بنده با کمک همسرم توانستیم برای اولین بار دستگاه های مورد نیاز این حرفه  را طراحی و بسازیم و مجوز تایید آنها را از ارگان مربوطه اخذ کنیم. در این شرکت علاوه بر خودم و همسرم تعداد دیگری را مشغول به کار کردیم.

آیا همچنان در این حرفه فعالیت دارید؟

خیر

چرا؟!!

بعد از مدتی که از فعالیت شرکت می گذشت، با مشکلات مالی روبرو شدیم، بطوریکه حتی  پرداخت حقوق نیروها برای ما دشوار بود. همچنین احساس میکردم  این کار حالت تکراری و یکنواخت دارد و با روحیات بنده که علاقمند به نوآوری و تولید هستم، دیگر سازگاری ندارد. به همین دلیل بهترین راهکار برای بیرون رفت از این مشکل سپردن این شرکت به اهل فن خود بود، بنابراین آن را به فرد متخصص این حوزه واگذار کردم.

بعد از واگذاری شرکت به چه حرفه ای مشغول شدید؟ 

همزمان که با مشکلات شرکت قبلی دسته و پنجه نرم می کردیم به فکر ایجاد کار جدیدی بودم، در همین زمان به واسطه دوستی با یکی از افراد خوش فکر (که مبدع ساخت تخت های ضد زلزله هستند)، کار مهندسی برق و هیدرولیک را  آغاز کردم و بخش هیدرولیک و برقی دستگاه تولید تخت ضدزلزله ایشان را انجام دادم و این شروع فعالیت شرکت ما در زمینه هیدرولیک و برق صنعتی بود.

با گذشت مدت زمانی، از طریق یکی از همکاران که در کار تولید بالابر هیدرولیکی خودرو و نفربر بود وارد این حرفه شدم و شروع  به طراحی تابلو برق فرمان و تامین قطعات بالابر و آسانسور کردم و تعدادی از پروژه های شهر کرمان را انجام دادیم.

در اواخر سال 96بود، یکی از قطعات اصلی این نوع آسانسور که ساخت شرکت آلمانی بود با روند افزایش قیمت شدید روبرو شد، بطوریکه در سال 97 قیمت آن به 18میلیون تومان هم رسید و برای مدتی وارد کشور نشد، از همین جا بود که جرقه تولید این قطعه پرمصرف و کاربردی به ذهنم خطور کرد و چون دانش آن را داشتم کار بسیار مشکلی در پیش رو نداشتم و بعد از صرف چند ماه  زمان و مطالعه و تحقیق بسیار و تشویق های همسرم برای ادامه راه ، توانستم این شیر را به صورت دیگر بومی سازی کنم و مشکل نبود نمونه آلمانی در بازار را با جایگزین کردن محصول خود برای بسیاری از پروژه ها حل نمایم. برای ساخت نمونه اولیه نیاز به تسهیلات و منبع مالی  داشتم که با پارک علم و فناوری کرمان آشنا شدم و با ارائه طرح به این سازمان  و تایید شدن آن ، توانستم از تسهیلات آنها برای ساخت نمونه اولیه استفاده کنم.

درباره  این محصول و نحوه عملکرد آن بیشتر توضیح دهید.

همانطور که عرض کردم قبلا این محصول از کشور آلمان وارد ایران می شد و حتی در آسیا هم تولید آن وجود نداشت و تنها 3 کشور ایتالیا، آلمان و آمریکا در جهان بازار تولید ان را در اختیار داشتند.

نمونه آلمانی این محصول به صورت مکانیکی در کشور عرضه می شود که در نوع خود مشکلات خاص را دارد، اما بنده با ارزیابی آن توانستم محصول خود را به صورت هوشمند طراحی و بسازم.

نحوه عملکرد آن بدین گونه است،بعد از طراحی تابلو فرمان برای سیستم آسانسور،این قسمت به شیر فرمان میدهد تا آسانسور خوردرو یا نفربرحرکت خود را به صورت نرم آغاز کند و در پایان مسیر هم به صورت نرم و با کمترین تکان و لرزش متوقف کند که این حرکت در این نوع سیستم بسیار اهمیت دارد.

 

شیر هیدرولیک هوشمند در مقایسه با نمونه خارجی خود چه ویژگی هایی دارد؟

اولین ویژگی متمایز کنند از نمونه خارجی بحث قیمت آن است که با نصف این قیمت تولید می شود. ویژگی بعدی درساده بودن سیستم آن در استفاده و بکارگیری است چون نمونه آلمانی به صورت مکانیکی است از پیچیدگی خاصی برخوردار است و عیب دیگر نمونه خارجی،با تغییر فصول و سرد و گرم شدم محیط که منجر به تغییر درجه حرارت می شود غلظت روغن هیدرولیک موجود در شیر تغییر می کرد و باعث عدم کارکرد درست سیستم می شد اما ما با هوشمند سازی این محصول این مشکل را برطرف کردیم.

 

آیا این محصول به غیر از صنعت آسانسور در جای دیگر هم کاربرد دارد؟

بله.البته با مسائلی که در بازار صنعت ساختمان  بوجود آمد  و به دلیل افزایش قیمت ها، کار شرکت های آسانسوری تا حدودی کاهش پیدا کرد و به مراتب بر کار ما هم تاثیر گذار بود بطوریکه تقاضای برای خرید محصول ما کمتر شد، ولی با بررسی هایی که بر روی این محصول صورت گرفت متوجه شدیم در صنایع دیگر هم کاربرد دارد. مثلا یکی از کارخانجات ذوب فلزات برای رفع یکی از مشکلات کوره ها، قصد خریداری یک سیستم بسیار گران و پیچیده از کشور دیگر را داشت، و ما با معرفی این محصول و اعتماد ایشان توانستیم این شیر هیدرولیک هوشمند را با همان تقاضا تولید کنیم که هم در بودجه صرفه جویی شدو هم در استفاده با آن.

اکنون توانسته ایم برای برخی از کارخانجات استان کرمان از این محصول استفاده کنیم.

 

مشکلاتی که در تولید این محصول و بعد از آن برسرراه داشتید چه بود؟

اولین مشکلی که هر کس در ابتدای راه با ان برخورد میکند بحث مالی است و بنده هم از آن بی نصیب نبودم ولی با حمایت پارک علم و فناوری توانستم بخش کوچکی از آن را گرچه کم بود ولی حل کنم و محصول نمونه را بسازم و بعد محصول نهایی را.  مشکل بعدی معرفی این محصول به بازار هدف(شرکت های آسانسوری و کارخانجات) و جلب اعتماد مشتریان برای عملکرد آن بود، از آنجایی که نمونه داخلی این محصول قبلا در ایران ساخته نشده و مشتریان فقط و فقط از نمونه های خارجی استفاده میکردند این امر بسیار دشوار بود اما به خواست خدا با عملکرد و نتیجه مطلوبی که  مشتریان ازچند نمونه اول  مشاهده کردند ، پس از چند ماه این محصول شناخته شد. یکی دیگر از مشکلات ، افراد و شرکت های بودند که قصد کپی برداری محصول را داشتند، اما بدلیل نداشتن دانش لازم، نتوانستند این کار را ادامه دهند.همچنین برای تولید قست های مختلف این محصول نیاز به دستگاه تراشکاری و CNCبود که در ابتدای کار به دلیل نداشتن این تجهیزات ناچار به برون سپاری به شهرهای دیگر بودیم، اما با مساعدت هایی که پارک علم و فناوری برای این شرکت در نظر گرفته، به زودی مشکل برون سپاری این محصول  نیزحل میشود.

 

با ایجاد این شرکت چند نفر مشغول به کار شدند با چه تخصص هایی؟

تا به الان 8نفر مشغول به کار شدند، 4نفر ثابت و 4نفر با توجه به پروژه ها و ترافیک کاری مشغول هستن و تخصص های آنها درمهندسی مکاترونیک، برق و مکانیک، الکترونیک و برنامه نویسی و تراشکاری حرفه ای است. 

 

در ساخت این محصول چه سازمان ها و ارگان هایی شما را حمایت کردند؟ 

در سال ها اخیر علی الخصوص چندماه اخیر شاهد هستیم شرکت های دانش بنیان تاسیس میشوند تا به کمک تولید صنعت و پیشرفت کشور بیاید حال یکی از متولیان حمایتی پارک علم وفناوری  هر استان می باشد در استان کرمان دکتر ترکزاده رئیس پارک را برعهده دارند و توانسته اند در زمان مدیریت خود حمایت خوبی از شرکت ها داشته باشند، که شرکت بنده هم از حمایت پارک مستثنی نبوده گرچه مبلغ زیادی در ابتدای راه و با این وضع اشفتگی بازار در تامین وسایل در اختیار بنده قرار نگرفته، ولی به جا و کار راه انداز بوده.

پارک علم و فناوری علاوه بر حمایت مالی که از شرکت ها دارند در بحث آموزش به صورت برگزاری کارگاه و کلاس های تخصصی با اساتید مجرب فعالیت خوبی داشته است تا شرکت ها در فرایند تولید، بازاریابی و.... با مشکلات کمتری برخوردار شوند و  از شکست های احتمالی که در این زمینه براثر نااگاهی هست، جلوگیری کند.

به عنوان پیشنهاد، درخواست و حرف آخر؛ 

ما در ابتدای کار به دلیل سختی ها و مشکلات، بسیار نگران بودیم و آینده کاری شرکت برایمان مبهم بود تا جایی که حتی به فکر مهاجرت هم افتادیم. اما به محض اولین تجربه  کاری موفقیت آمیز متوجه شدیم که با توکل برخدا ، عشق، تلاش و پشتکار می توان در مسیر موفقیت قدم برداریم. به همین ترتیب سعی کردیم  هر روز با جدیت و پشتکار بیشتر به سمت اهداف  برویم، که هم خدمتی به کشورمان کرده باشیم و هم یک زندگی ایده آل را در وطن خودمان داشته باشیم.

پیشنهاد بنده به جوانان عزیز، اینکه ابتدا حرفه مورد علاقه خود را انتخاب کنند، چون علاقه به کار باعث تلاش بیشتر در آن و خسته نشدن و موفقیت در آن زمینه می شود. برای خود بنده دقیقا همینطور است. همچنین پشتکار و دلسرد نشدن از تلاشها بسیار مهم است. ابتدای هر کار  ممکن است موانعی از جمله؛ مسائل مالی، عدم حمایت، عدم اعتماد و ... وجود داشته باشد اما با توکل بر خدا و پشتکار، رفع میشوند و روزی می رسد که از تمام آنها یک تجربه همراه با لبخند به یاد می آید.

همچنین پیشنهاد می کنم جوانان خوش فکر هم استانی برای کار، بر صنعت استان خودمان تمرکز کنند، چون  کرمان صنعتی تشته دارد و شاهد این قضیه هستیم که به جای فعالیت نیروهای بومی در صنعت استان، از استان های دیگر مشغول کار در زمینه های مختلف هستند، در صورتی که توانایی بسیاری از امور صنعتی در کرمانی های عزیز وجود دارد.

 در آخر از پارک  علم و فناوری استان کرمان بابت حمایت ها و آموزه هایی که برای شرکت های نوپایی مثل ما دارند ،سپاسگزارم. همچنین از شریک زندگی و کاری خودم تشکر میکنم که  در تک تک روزهای سخت نقش حامی  و مشوق من را داشته و ثابت کرد با عشق و همکاری و توکل به خدای متعال میشود از پس سختی ها برآمد و به موفقیت رسید.

 


١٤:٣٦ - يکشنبه ١٧ شهريور ١٣٩٨    /    عدد : ١٦٥٩    /    تعداد نمایش : ١٦٠٨