چاپ        ارسال به دوست

کرسی آزاد اندیشی بامحوریت اقتصاد دانش بنیان و فناوری در دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان

کرسی آزاداندیشی با عنوان " مسیر اشتغال دانش بنیان رو به رشد یا رو به افول؟" در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته برگزار شد.

به همت  بسیج دانشجویی دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان و کانون دانشجویی کارآفرینی کار آفرینان دانشگاه تحصیلات تکمیلی، و بر اساس فرمایشات  مقام معظم رهبری مبنی اجرای کرسی های ازاد اندیشی عامل پیشرفت کشور است،در راستای  نیل به اهداف شعار سال در حوزه اقتصاد دانش بنیان  با حضور  معاون فرهنگی دانشگاه، مدیر مراکز رشد پارک علم و فناوری، کارشناس بنیاد ملی نخبگان، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه، مسئول کانون کارآفرینان دانشگاه و مشاور شهردار کرمان و برخی از کارافرینان و نخبگان دانشگاه  کرسی ازاد اندیشی با عنوان مسیر اشتغال دانش بنیان رو به رشد یا رو به افول؟ برگزار شد.

در ابتدای این کرسی که هفته گذشته برگزار شد خانم  سمیرا  زهرایی مسئول کانون دانشجویی  کارافرینی دانشگاه بعنوان نخبه کارافرین و از بانوان تاثیر گذار در سال 1401 سوالات خود را پیرامون بروکراسیهای اداری در حوزه ثبت اختراع و  همچنین  اطلاع رسانی ضعیف مشوق های بنیاد ملی نخبگان  مطرح نمود، که مهندس ایرانمنش از کارشناسان بنیاد ملی نخبکان ضمن تایید چالشها  پاسخ خود را اینگونه ارائه داد: اداره ثبت اختراع و مالکیت فکری زیر مجموعه ثبت اسناد و املاک در حوزه قوه قضاییه است و با نامه نگاری بنیاد و پارک علم و فناوری چالشها تسهیل می شود.

مهندس ایرانمنش ادامه داد: حمایت بنیاد ملی نخبگان   از اقشار مختلف به صورت فردی است و زمانی که به سمت شخصیت حقوقی و شرکت حرکت می کند حمایت ها از سوی پارک علم و فناوری صورت می گیرد.

کارشناس بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: بنیاد ملی نخبگان در حال حاظر اقدامات را از پایه و شناسایی استعدادها شروع نموده و بسمت نخبگی هدایت می نماید و این حمایت ها از دوره دانش اموزی آغاز و به دوره دکتری و و بعد از آن ختم می شود

مهندس جبارپور از نخبگان استان کرمان و مشاور شهردار کرمان بعنوان منتقد وضعیت نخبگان در کشور و استان را وضعیت نامطلوبی دانست و گفت:  ما درک می کنیم که منابع محدود بروکراسیهای اداری زیاد است که بواسطه آن در حال حاضر با افزایش فرار نخبگان و سرخوردگی انها مواجه هستیم که مجموعه قوانین و حمایتها نتوانسته فضای جدیدی را برای آنها فراهم نماید، حمایتها اثرگذار نیست شرایط این اجازه را به نخبگان نمی دهد تا محصول خود را به بازار عرضه نمایند.

مهندس ایرانمنش نماینده بنیاد ملی نخبگان استان در پاسخ به این منتقد جوان گفت: بنیاد پیرامون این موضوع یک سند راهبردی دارد که به وسیله آن  با برنامه ریزی افراد از زمان مدرسه شناسایی و تا زمان سربازی و اشتغال برای قرار گرفتن در مسیر درست و خدمت به کشور  اعمال می شود.

کارشناس بنیاد ملی نخبگان افزود رفتن نخبگان از کشور اشکالی ندارد برنگشتن ان اشکال است که باید تلاش کنیم انها را بازگردانیم و مشوقهایی از قبیل  اشتغال در  شرکتهای دانش بنیان ، پژوهشگاها و دانشگاهها را برای انها فراهم نماییم.

در ادامه این جلسه مباحث پیرامون پارک علم و فناوری کرمان مطرح شد که ابتدا سرکار خانم   زهرایی گفت: پارک علم و فناوری کرمان سالهاست  زیر نظر دانشگاه تحصیلات تکمیلی است اما دانشجویان این دانشگاه آشنایی درستی از   این مرکز ندارند، خروجی نداشته و آمار کارآفرینان این دانشگاه تقریبا صفر هست.

دکتر هاشمی مدیر مراکز رشد پارک علم و فناوری کرمان و نماینده پارک گفت: پارک علم و فناوری  برای آشنایی و اطلاع رسانی اقدام به برگزاری رویدادها و نمایشگاه هایی نموده است  و این آمادگی رو داریم که در دانشگاه تحصیلات تکمیلی  هم این رویدادها رو برگزار کنیم.

بانوی تاثیر گذار در سال 1401 سوال بعدی را اینگونه مطرح کرد، روند عدم شرکت دانشجویان در پارک و اینکه پایان نامه های دانشجویان مقطع ارشد و دکتری در حوزه ارتباط با صنعت نیست و پارک در این زمینه چه تدبیری داشته؟

مدیر مراکز رشد پارک علم و فناوری اینگونه پاسخ داد: این پرسش مطرح هست که جایگاه پارک در این بین کجا هست؟ چه ملزوماتی وجود دارد؟ تا پارک بتواند نقش آفرینی کند؟ ظرفیت پارک به عنوان یک حلقه میانی مطرح هست نه حلقه محوری. باید از داخل دانشگاه این ظرفیت شکل بگیره و بعد نوبت به نقش آفرینی پارک برسد.

سپس مهندس جبارپور در انتقاد به پاسخ دکتر هاشمی گفت: مرکز رشد پارک خودش باید به سمت دانشگاه و دانشجویان برود و آسیب شناسی کند و احساس دغدغه و نیاز رو در دانشجویان ایجاد کند و به سمتی حرکت کند که به مرور و نه بصورت یکباره، این دغدغه در جامعه دانشگاهی جایگاه خودش را پیدا کند.

در ادامه خانم  زهرایی گفت : بحث فرهنگ کار تیمی و تیم سازی و رشد استارات آپ ها موضوع مهمی هست و مجموعه های مسئول باید به سمت فرهنگ سازی در زمینه انجام کار تیمی و رشد مهارت در این خصوص بپردازند. در این خصوص چه کاری در پارک علم و فناوری و بنیاد ملی نخبگان  انجام شده است؟

مهندس ایرانمنش نماینده بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: استارات آپ ها یک رویداد ترویجی و آموزشی هستند نه عملیاتی، یعنی یک ایده از ابعاد گوناگون باید بررسی شود تا به نقطه اجرایی برسد، ولی دید و تجربه گذشته ای که تا بحال بوده این بوده که هر ایده ای که مطرح شد الزاما باید اجرایی بشود که این خودش آسیبی هست که این موضوع موجب ناامیدی و تضعیف روحیه و ناامیدی و تشدید مشکلات گوناگون (از جمله مشکلات در روند توسعه کارآفرینی و کار تیمی) شده است.  راه حل هم حرکت به سمت رویدادهای بلند مدت و با اهداف بجا و عینی و واقعی هست به این صورت که مسیرها به درستی به افراد ارائه شود تا بتوان بصورت اصولی طی مسیر نمود.

در پایان این جلسه دکتر فدایی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه قول  مساعد داد که از ظرفیت انجمن های علمی دانشگاه برای ارتباط مستمر بین پارک علم و فناوری و بنیاد ملی نخبگان استفاده نماید همچنین  همکاری بیشتر پارک و فعالیتهای دانش بنیان در دانشگاه اهمیت بیشتری قائل شویم .

دکتر فدایی معاون دانشجویی و فرهنگی افزود: موضوع فعالیت های انجمن های علمی که باید جهت  دهی شود و  با شرایطی حمایت صورت گیرد که بتوانند به عنوان مجموعه های مستقل رشد کنند و مشوقهای لازم برای دانشجویان و اساتید جهت  گرفتن پایان نامه در زمینه های  مشکلات کشور و نیازهای فناورانه صنعت داخلی  باشد.

 

 


١٩:٥٩ - پنج شنبه ٢٥ اسفند ١٤٠١    /    عدد : ٣٨١٩    /    تعداد نمایش : ٧٧٣


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج