چاپ        ارسال به دوست

انتشار مقاله عضو هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان در مجله نیچر"Scientific Reports"

مقاله عضو هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان تحت عنوان " ارائه مدل كوانتومي براي فرآيند توليد ابرپيوستار" در مجله معتبر "Scientific Reports" از مجموعه مجلات گروه انتشارات نيچر منتشر شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه مقاله دكتر ابوالفضل صفايي عضو هيات علمي گروه آموزشي نانوفناوري دانشگاه  موفق به چاپ مقاله تحت عنوان " ارائه مدل كوانتومي براي فرآيند توليد ابرپيوستار" در مجله معتبر "Scientific Reports" از مجموعه مجلات گروه انتشارات نيچر شد.

 در اين تحقيق كه با همكاري آقاي دكتر بلوري زاده استاد تمام فيزيك انجام شده است، با استفاده از نظريه كوانتومي و كوانتيزه كردن ميدان انتشاري، براي اولين بار معادله شرودينگر غيرخطي تعميم يافته جفت­ شده استوكاستيكي از معادله فوكر-پلانك بدست آمد، كه مي­ تواند افت و خيزهايي را كه منشا كوانتومي دارند توصيف كند. اين معادله جفت شده شبيه به معادله كلاسيكي حاكم بر فرآيند توليد ابرپيوستار است اما تفاوت هايي با آن دارد. معادله جديد يك جمله اضافي دارد كه در معادله مدل هاي كلاسيكي اين فرآيند وجود ندارد. منشا اين معادله به عدم جابجايي عملگرهاي خلق و فنا تعريف شده در مسئله بر مي­ گردد.

به طور كلي فرآيند ويژه ­اي كه در آن پالس ورودي با پهناي كم به يك محيط غيرخطي مثل تار نوري وارد شده و دستخوش پهن­ شدگي طيفي مي­ شود تا يك خروجي با پهناي گسترده را ايجاد كند، به عنوان توليد ابرپيوستار شناخته مي­شود. اين منابع نور كاربردهاي ميان رشته ­اي وسيعي دارند. علي­رغم همه كاربردهاي چشمگير و موفق منابع نور ابرپيوستار در علوم و صنعت، اين منابع نوري بسته به شدت پالس ورودي افت ­وخيزهايي تا 50% در پروفايل زماني خود دارند كه از كاربرد و دقت آن­ها در برخي موارد مي­ كاهد و به ­طور عملي آن­ها را در كاربرد هاي خاص بدون استفاده مي­ كند. مطالعات گذشته حاكي از اين است كه بخشي از اين ناپايداري­ ها منشا كوانتومي داشته و ذاتي هستند. توصيف و كنترل اين افت­ وخيزها مسئله اساسي است و گروه­ هاي متعددي روي جنبه­ هاي مختلف آن مطالعه كرده ­اند.

مدل ارائه شده توسط دكتر صفايي و همكاران و نتايج شبيه ­سازي آن با نتايج اندازه ­گيري شده كلاسيكي فرآيند ابرپيوستار مقايسه شده و همخواني خوبي با آن ها دارد. تاكنون نتايج تجربي مبتني بر اندازه ­گيري كوانتومي (اندازه ­گيري كوانتومي روي يك سيستم تعريفي دارد كه در كتب فيزيك كوانتومي آمده است) براي فرآيند ابرپيوستار انجام نگرفته است تا بتوان اين مدل را با چنين نتايجي نيز مقايسه كرد. مدل ارائه شده ابزار مناسبي است تا در آينده محققان اين حوزه بتوانند نتايج مبتني بر اندازه ­گيري كوانتومي را با يك مدل نظري كوانتومي مقايسه كنند.

 اين مقاله نكات ديگري هم دارد كه نياز به توضيح جامعي دارد و  علاقه ­مندان می توانند مقاله را از لینک زیر مطالعه نمايند.

لينك مقاله:

 https://www.nature.com/articles/s41598-022-13808-8

 درباره مجله:

https://www.nature.com/srep/about

 

 


١٨:٣١ - دوشنبه ٢٨ شهريور ١٤٠١    /    عدد : ٣٣٦١    /    تعداد نمایش : ٩٩٣


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج