چاپ        ارسال به دوست

درخشش دانشجوی رشته کاربرد پرتوهای گروه مهندسی هسته‌ای دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته در جشنواره برگزیدگان پژوهش و فناوری استان کرمان سال 1400

مهندس ندا زارعی دانشجوی رشته کاربرد پرتوهای گروه مهندسی هسته‌ای در جشنواره برگزیدگان پژوهش و فناوری استان کرمان سال 1400 به‌عنوان دانشجوی پژوهشگر برتر مقطع کارشناسی ارشد انتخاب شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، استاد راهنمای ندا زارعی، دکتر محمدرضا رضایی راینی نژاد، دانشیار گروه مهندسی هسته‌ای دانشکده علوم و فناوری‌های نوین در خصوص این خبر گفت: «سرکار خانم ندا زارعی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کاربرد پرتوهای گروه مهندسی هسته‌ای به علت علاقه زیادی که به فعالیت‌های پژوهشی زیادی داشته‌اند به اینجانب مراجعه نمودند. و به مدت قریب به دو سال کارهای متعدد پژوهشی را با اینجانب علاوه بر موضوع پایان‌نامه خود انتخاب کرده و به سرانجام رساندند. فعالیت‌های پژوهشی ایشان علی‌رغم موج‌های متعدد کرونا باقدرت ادامه داشته است و از ایشان رضایت کامل دارم. هرچند که به علت دوری از خانواده و دشواری کار تحقیق سختی‌های زیادی متحمل شده‌اند ولی باپشتکار، نظم، صبر و حوصله و حمایت خانواده محترم ایشان بر مشکلات فائق شده و ثمره تلاش خود را با این انتخاب مشاهده نمودند. از خداوند برای ایشان که در حال دفاع از پایان‌نامه خود هستند طلب موفقیت در عرصه‌های ملی و بین‌المللی رادارم.»

دکتر رضایی در تشریح فعالیت‌های پژوهشی این دانشجوی موفق اظهار داشت: «به علت اینکه استاد راهنمای دوم ایشان دکتر جمعه زاده تأکید داشتند که نتایج شبیه‌سازی شتاب‌دهنده الکتای بیمارستان شفا با کد Geant4 انجام شود و به علت عدم وجود و متخصص هسته‌ای که با این کد در کرمان آشنا باشد شروع به یادگیری کد نمودیم که بعدها به دلیل تسلط گروه تشکیل‌شده درزمینه یادگیری این کد، دوره کشوری این کد نیز توسط ایشان و سرکار خانم زهرایی باراهنمایی اینجانب در دانشگاه برگزار شد. سپس با استفاده از نتایج کد Geant4 فضای فاز شتاب‌دهنده بیمارستان شفای کرمان توسط ایشان استخراج شد و در محاسبه فاکتور پراکندگی این شتاب‌دهنده بکار گرفته شد. درزمینه این فعالیت یک مقاله در کنفرانس مهندسی هسته‌ای و یک مقاله در مجله سنجش ایمنی پرتو از طرف ایشان چاپ شد. علاوه بر فعالیت درزمینه پایان‌نامه در زمینه کاهش افلاتوکسین پسته با استفاده از تابش‌های محیطی نیز موفق به چاپ یک مقاله با ایمپکت بالای 3 گردید. همچنین در زمینه اندازه‌گیری عناصر رادیواکتیو در سنگ گرانیت نیز فعالیت انجام داده‌اند. که با استفاده از اکتیویته عناصر رادیواکتیوموجود در این سنگ‌ها میزان مخاطرات تابشی ناشی از آن‌ها را در بافت‌های مختلف انسانی و حیوانی با طراحی یک فانتوم گوسفند محاسبه نموده‌اند. نتیجه این فعالیت‌ها نیز تاکنون چاپ یک مقاله در مجله سنجش ایمنی پرتو بوده است. ایشان همچنین به‌عنوان همیار استاد با گروه مهندسی هسته‌ای همکاری دارند و در چند پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکترا نیز همکاری دارند. به علت نیاز کشور به دستگاه‌های تولید اشعه ایکس به همراه چند تن از دانشجویان فارغ‌التحصیل گروه مهندسی هسته‌ای اقدام به تأسیس یک شرکت مستقر در پارک علم و فناوری نمودند که در حال ورود به مرحله رشد می‌باشند. با طراحی یک دستگاه طیف نگار اشعه ایکس در حال قرارداد با صنایع استان کرمان درزمینه تشخیص عیوب داخلی قطعات تولیدشده می‌باشند. همچنین با توجه به درخواست متخصصین فولاد مبارکه اصفهان در زمینه محاسبه دز و میزان پرتوگیری تیوپ اشعه ایکس با این شرکت همکاری دارند. در زمینه محاسبه فعال‌سازی نوترونی و محصولات اسپالیشن ناشی از چشمه‌های یونی دریافت‌های انسانی و طیف‌سنجی عناصر به روش Pige نیز توانمندی و فعالیت‌های گسترده‌ای دارند.»

دانشیار گروه مهندسی هسته‌ای دانشکده علوم و فناوری‌های نوین در ادامه با اشاره به تاریخچه گروه مهندسی هسته‌ای عنوان کرد: گروه مهندسی هسته‌ای در سال 1388 با تأسیس رشته کارشناسی ارشد راکتور فعالیت خود را شروع کرده است و اکنون با چهار عضو هیأت علمی در حال تربیت نیروهای متخصص هسته‌ای در رشته‌های راکتور، کاربرد پرتوها و پرتو پزشکی می‌باشد. گروه مهندسی هسته‌ای یکی از گروه‌های فعال دانشگاه بوده که در زمینه‌های مختلف علمی موفقیت‌های مختلفی توسط دانشجویان آن کسب‌شده است.

دکتر رضایی رایینی نژاد در پایان گفتگو کسب رتبه پژوهشگر برتر استانی در دوره کارشناسی ارشد را به مهندس ندا زارعی و جامعه علمی و خانواده وی تبریک گفت؛ و از درگاه خداوند متعال طلب توفیق روزافزون برای این دانشجو و سایر دانشجویان فعال این گروه در سطح ملی و بین‌المللی را مسئلت نمود.

 

 


١٣:١٧ - دوشنبه ٢٢ آذر ١٤٠٠    /    عدد : ٢٩١١    /    تعداد نمایش : ٢٣٧٣


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج